O posećenosti Galerije

Galeriju Milene Pavlović Barili godišnje poseti od 10000 do 22000 posetilaca, u zavisnosti od svih ekonomskih, vremenskih i drugih prilika u našoj zemlji, koje utiču na različite aspekte života, pa i na turizam, a samim tim se odražavaju i na posećenost Galerije.
Pored velikog broja pojedinačnih poseta zastupljene su organizovane posete dece osnovnih i srednjih škola, profesora, studenata, slikara, zdravstvenih radnika, dece iz vrtića i predškolskog uzrasta, dece sa posebnim potrebama, pripadnika vojske, državnih funkcionera kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva, grupa stranih studenata, kolektiva muzeja, arhiva i drugih kulturnih ustanova širom naše zemlje i zemalja iz okruženja, raznih udruženja (kao što su Udruženje likovnih stvaralaca, Društvo za brigu o starima, Planinarsko društvo, Udruženje mladih turizmologa, Udruženje osoba sa invaliditetom, Udruženje lečenih alkoholičara, Savez slepih, Izviđačko društvo, Klub ljubitelja sportske kulture i druga). Jedan broj posetilaca čine i gosti iz ambasada i konzulata stranih zemalja, politički zvaničnici, zatim gosti Gradske uprave, Privrednog suda, Komande garnizona, Ministarstva Unutrašnjih poslova…

Najveća posećenost Galerije je u periodu školskih ekskurzija, zatim u toku trajanja izložbe Bijenala “U svetlosti Milene”, u okviru “Ulice kulture” i “Dečije nedelje”, kao i manifestacije “Noć muzeja”.

Pored vođenja grupnih i individualnih poseta kroz izložbu, u Galeriji se održavaju i predavanja o životu i delu Milene Pavlović Barili organizovanim posetama škola i predškolskih ustanova…Organizuju se dečije likovne radionice, prezentacije radova učenika, performansi…

Dugogodišnja saradnja sa turističkim agencijama i školama iz godine u godinu daje sve veće rezultate. Treba istaći i to da je izuzetna saradnja ostvarena sa školama i predškolskim ustanovama iz Požarevca. Škole su redovno obaveštavane o svim dešavanjima u Galeriji.

Saradnja sa muzejima i galerijama se ostvaruje u cilju unapređenja načina rada i praćenja razvoja muzeološke delatnosti.

Galerija svojim programima, izložbama, razvijanjem saradnje sa turističkim agencijama, školama i predškolskim ustanovama ispunjava jedan od svojih osnovnih ciljeva, a to je promovisanje i popularisanje dela Milene Pavlović Barili.